Plan uw Bezoek
Zoek & Boek
Kampeerplekken
Accommodaties

Camping Oranjezon, grenzend aan het breedste duingebied van Walcheren

Openingstijden

Het is nog steeds erg druk, wij proberen e-mails binnen enkele dagen te beantwoorden. 

Voor reserveringen verwijzen wij u naar het reserveringssysteem hier op de website, dat is altijd actueel en hier kunt u rechtstreeks een boeking maken. Is een periode niet meer te boeken? Dan kunt u ervan uitgaan dat deze niet meer beschikbaar is. 

Openingstijden receptie:

Dagelijks (maandag t/m zondag) van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur. 

Aanvragen / reserveren voor 2021

Normaal gesproken beginnen wij rond half september met het verwerken van alle aanvragen voor het volgende jaar. Dit jaar hebben we helaas wat vertraging hiermee. Als u een aanvraag voor 2021 heeft gedaan krijgt u vanzelf bericht van ons, houdt u er rekening mee dat dit pas in de loop van oktober zal zijn.

Heeft u nog geen aanvraag voor 2021 gedaan? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk als u er zeker van wilt zijn dat u in de eerste aanvragenronde mee wordt genomen. Normaal gesproken moet dit vóór 15 september. Aanvragen kan per e-mail (info@oranjezon.nl) of d.m.v. het formulier dat verkrijgbaar is bij de receptie (u kunt dit formulier ook hier downloaden). 

Coronavirus

- Update donderdag 25 juni 2020 - Opening zwembad onder voorwaarden 

Aankomend weekend willen wij het zwembad openen. Het gebruik hiervan is enkel mogelijk onder strikte voorwaarden, en of het zwembad open kan blijven hangt ervan af of de regels voldoende nageleefd worden. In het kort moeten de volgende regels worden opgevolgd:

 • Maximaal 12 personen mogen zich tegelijkertijd in of nabij het zwembad bevinden.
 • Inschrijven is verplicht, een lijst ligt bij de ingang van het zwembad. Er zijn tijdslots van 0,5 uur waarvoor ingeschreven kan worden, meerdere tijdslots gebruiken mag voor zover er voldoende ruimte overblijft voor anderen die ook willen zwemmen. 
 • Houd te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tot personen die niet tot het eigen huishouden behoren. Geef elkaar de ruimte, met name ook bij het betreden en verlaten van het zwembad. 
 • Voor het babybadje geldt een maximum aantal van 5 personen. Hiervoor is vooralsnog geen inschrijving van toepassing. 

Indien de regels niet of onvoldoende nageleefd worden, hebben wij geen andere mogelijkheid dan het zwembad weer te sluiten. Wij hopen dan ook op de medewerking van iedereen om ervoor te zorgen dat het zwembad open kan blijven. 

- Update dinsdag 9 juni 2020 - 

Zojuist is bekend gemaakt dat het gemeenschappelijke sanitair met ingang van maandag 15 juni a.s. weer volledig open mag! In de komende dagen zullen we de benodigde voorbereidingen treffen, zodat we aan de RIVM richtlijnen kunnen voldoen. Hiervoor zijn door onze brancheorganisatie protocollen opgesteld die we als uitgangspunt nemen. 

Natuurlijk zijn we hier heel blij mee, wij willen wel iedereen vragen de aangegeven regels zo goed mogelijk op te volgen zodat er op een verantwoorde wijze van het sanitair gebruik gemaakt kan worden. Houd te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand! 

- Update vrijdag 5 juni 2020 - 

De Veiligheidsregio heeft laten weten dat toiletten op campings overdag gebruikt mogen worden. Per vandaag zijn bij alle sanitairgebouwen enkele toiletten geopend, deze mogen overdag gebruikt worden tussen 8.00 en 20.00 uur. De geopende toiletten zijn aangegeven met een poster op de deur. Houdt u bij het betreden en verlaten van het toilet alstublieft rekening met de verplichte afstand van 1,5 meter tot andere personen. De wastafels die zich aan de buitenzijde van deze gebouwen bevinden zijn eveneens (gedeeltelijk) te gebruiken. 

Omdat deze voorziening alleen voor overdag is, dienen alle gasten nog steeds over hun eigen toilet- en wasgelegenheid te beschikken. 

- Update zondag 24 mei 2020 -

Het gebruik van chemische toiletten is sinds 8 mei toegestaan, maar alle centrale sanitairvoorzieningen zijn nog gesloten. Dit duurt naar verwachting tot 1 juli. Per plaats is maximaal één huishouden (personen die op hetzelfde adres ingeschreven staan) toegestaan. U kunt bij ons verblijven in een huuraccommodatie, op een kampeerplaats met privésanitair of op een kampeerplaats als u in uw kampeermiddel over eigen sanitairvoorzieningen beschikt. Het gebruik van onze stortplaatsen voor het chemisch toilet is wel toegestaan. Wij werken zoveel mogelijk contactloos, de receptie is om die reden ook niet toegankelijk. Wij helpen u graag op afstand, indien u in de periode tot 1 juli wilt komen overnachten verzoeken wij u vriendelijk vooraf te reserveren.

Op onze receptie krijgen we momenteel zeer veel telefoontjes en e-mails, daarom is er momenteel helaas een langere wachttijd dan normaal. Wij doen onze best om u zo snel mogelijk te helpen!

- Update vrijdag 1 mei 2020 | 10.00 uur -

Helaas hebben we nog steeds geen volledige duidelijkheid over de voorwaarden om een gedeelte van onze plaatsen te mogen verhuren. Het contact met de Veiligheidsregio verloopt uitsluitend per e-mail en de eerste antwoorden op onze vragen hebben wij pas gisteravond ontvangen. Deze geven echter nog geen compleet beeld van wat wij nu wel en niet mogen. Om misverstanden te voorkomen willen wij dit eerst helemaal duidelijk hebben, voordat wij onze gasten gaan informeren. Wij zijn hier druk mee bezig en doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de stand van zaken. 

- Update donderdag 30 april 2020 | 10.00 uur -

Gisteravond heeft de Veiligheidsregio de inhoud van de eerste kleine versoepeling bekendgemaakt. Wij hebben natuurlijk ook informatie ontvangen, maar deze is hier en daar tegenstrijdig en daarom is nog steeds niet 100% duidelijk welke accommodaties wij wel en niet zouden mogen verhuren. Wij zijn in contact met de veiligheidsregio en hopen hier in de loop van de dag uitsluitsel over te krijgen.

Naar aanleiding van de persberichten krijgen wij telefonisch en per e-mail heel veel vragen. Wij begrijpen dat natuurlijk, maar willen eerst zelf goed geïnformeerd zijn voordat wij deze kunnen beantwoorden. Daarom vragen wij u vriendelijk om nog even af te wachten. Zodra wij nieuws hebben nemen wij contact met u op, wij hopen op uw begrip hiervoor.

- Update zaterdag 25 april 2020 -

Gisteravond heeft de Veiligheidsregio Zeeland het volgende bericht uit doen gaan:

"Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open. De aantrekkingskracht van Zeeland is groot en vrije toestroom kan daardoor onverantwoord worden. Dat zou teveel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg. En verdere verspreiding van het coronavirus blijft op de loer liggen. De Veiligheidsregio Zeeland wil daarom in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland. Zo mogen eigenaren van een tweede verblijf (bepaalde categorieën) binnenkort weer in hun eigendom overnachten.Vanaf dan mag ook een deel van de accommodaties in Zeeland verhuurd worden. Dit besloot de Veiligheidsregio vandaag na overleg met de toeristische sector en de Zeeuwse burgemeesters. Volgende week wordt de precieze ingangsdatum (begin mei) gekozen en de uitwerking bekendgemaakt."

Hopelijk horen we dus rond 30 april de details van de eerste versoepeling en of er op onze camping weer bepaalde overnachtingen mogelijk zijn. Zodra dit duidelijk is zullen we alle betrokken gasten per e-mail op de hoogte stellen. 

- Update dinsdag 14 april 2020 -

Vandaag hebben wij alle gasten, waarvan hun oorspronkelijke aankomst tussen 11 mei en 31 mei 2020 gepland is, een e-mail gestuurd met de actuele stand van zaken. Heeft u niets ontvangen? Kijk dan eerst in uw spam-map, het komt regelmatig voor dat onze e-mails daar belanden. 

- Update vrijdag 10 april 2020 - 

Normaal gesproken zouden wij op deze zonnige Goede Vrijdag een heleboel gasten verwelkomen die een heerlijk Paasweekend bij ons door zouden komen brengen. Het is dan ook heel vreemd om nu over een lege camping te lopen.

Aan de andere kant beseffen we ook goed waarom. We denken dan met name aan een aantal van onze gasten waarvan we inmiddels weten dat zij door het virus getroffen zijn, en we hopen allemaal dat zij goed zullen herstellen.

Mede naar aanleiding van de e-mails die wij de afgelopen tijd aan gasten hebben verstuurd i.v.m. de gevolgen voor hun boeking, hebben wij enorm veel lieve en begripvolle reacties ontvangen. Deze zijn ons tot grote steun en helpen mee om vertrouwen te houden in de toekomst van de camping. Hiervoor willen wij u ook langs deze weg nogmaals bedanken.

Voor alle kinderen die hadden uitgekeken naar alle activiteiten van ons recreatieteam heeft onze partner Top Recreatie een leuk Paasboekje voor thuis gemaakt, met allerlei leuke paasactiviteiten. Dit boekje kun je hier downloaden (er hoort ook nog een filmpje over de paaskoekjes bij, deze vind je hier).

Wij wensen u allemaal, ondanks alles, prettige Paasdagen toe en blijf gezond! Op 2e Paasdag zijn wij niet op kantoor aanwezig, vanaf dinsdag 14 april zijn wij weer bereikbaar.

- Update vrijdag 3 april 2020 m.b.t. plaatsen van caravans -

Wij krijgen verschillende vragen of het - ondanks het verbod om te overnachten - toch mogelijk is de caravan te (laten) brengen. Dit is niet mogelijk. Met caravans op de velden is het moeilijk om het onderhoud goed uit te blijven voeren. Daarnaast is het op die manier ook lastig om aan de autoriteiten aan te tonen dat er inderdaad niet overnacht wordt. Wij zijn - en blijven - hierover in contact met de verschillende stallingsbedrijven.

- Update maandag 30 maart 2020 - 

Gisteravond hebben wij alle gasten met een aankomstdatum tot en met 10 mei 2020 een e-mail gestuurd, hierin staat meer informatie over de gevolgen voor de reservering. Heeft u geen e-mail gehad? Kijk dan eerst in uw spam-map, het komt regelmatig voor dat onze e-mails daar belanden. 

- Update vrijdag 27 maart 2020 -

Vanavond heeft de Veiligheidsregio Zeeland concrete maatregelen voor het toerisme bekend gemaakt. Deze hebben, naast beperking van de verspreiding van het coronavirus, als belangrijkste doel om overbelasting van de zorgvoorzieningen in Zeeland te voorkomen.

Vanaf a.s. maandag 30 maart om 12:00 uur zijn alle recreatieve overnachtingen in Zeeland verboden.In eerste instantie geldt dit tot en met maandag 6 april, maar er wordt sterk rekening mee gehouden dat dit verbod verlengd gaat worden. Voor ons betekent dit dat wij, voor de duur van de maatregel, geen kampeerplaatsen en huuraccommodaties mogen verhuren en gasten met een eigen stacaravan op een jaarplaats geen toegang tot de camping hebben. Daarnaast moeten wij ook al onze sanitaire voorzieningen gesloten houden.

Deze regels zijn op veel van onze reserveringen voor de komende tijd van invloed. De komende dagen beraden wij ons over hoe wij met de directe gevolgen hiervan om kunnen en zullen gaan, en wij doen ons best om uiterlijk a.s. maandag 30 maart alle betrokken gasten rechtstreeks per e-mail op de hoogte te stellen.

Onze camping zou normaal gesproken op zaterdag 4 april open gaan, het staat nu in elk geval vast dat dat niet door kan gaan.

Gasten met een jaarplaats die op dit moment bij ons verblijven, of op zaterdag 28 of zondag 29 maart nog naar de camping willen komen, moeten de camping uiterlijk maandag 30 maart om 12:00 uur hebben verlaten.

Meer informatie vindt u op de website van de veiligheidsregio.

Momenteel krijgen wij logischerwijs veel vragen van gasten over de gevolgen van het coronavirus voor hun reservering. Dit heeft tot gevolg dat wij niet meer alle berichten binnen 24 uur kunnen beantwoorden, maar dat dit een paar dagen langer kan duren. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

- Update 20 maart 2020 - 
Alle gasten met een aankomstdatum t/m 30 april 2020 hebben wij gisteravond een e-mail gestuurd met nadere informatie omtrent hun reservering. Gasten die in de loop van mei hun geplande aankomstdatum hebben zullen wij zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 april 2020 berichten over eventuele maatregelen betreffende het coronavirus. Vooralsnog gaat de camping op 4 april a.s. open. Door alle ontwikkelingen zijn wij helaas wel genoodzaakt het winterkampeerveld per direct te sluiten.

- 13 maart 2020 -
Op 4 april 2020 gaat de camping open. Wij kunnen ons voorstellen dat er bij onze gasten verschillende vragen zijn over de gevolgen van het coronavirus voor hun verblijf bij ons op de camping. Omdat wij ook nog niet kunnen inschatten hoe de precieze situatie begin april zal zijn, is het lastig om alle vragen concreet te beantwoorden. Vooralsnog is er voor ons geen aanleiding om af te wijken van de normale gang van zaken rondom de opening. Wij houden alle ontwikkelingen en maatregelen in de gaten, en zullen rechtstreeks contact met u opnemen indien er directe gevolgen zijn voor uw reservering en/of uw verblijf. Natuurlijk hopen wij dat dit niet aan de orde is en zien wij er naar uit u binnenkort weer te mogen begroeten!

Welkom!

Gelegen aan een ongerept natuurgebied achter de duinen ligt Camping Oranjezon. Op loopafstand van het breedste en rustigste strand van Walcheren is het de ideale uitvalsbasis om het schiereiland en de rest van Zeeland te verkennen.

Er zijn in totaal 400 plaatsen, waarvan het grootste deel toeristische kampeerplekken zijn voor uw eigen caravan of tent. Daarnaast hebben we ook verschillende verhuuraccommodaties en een klein aantal jaarplaatsen waarop gasten hun eigen stacaravan of chalet hebben staan. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op. U bent altijd van harte welkom om de camping te komen bekijken!

Bekijk beschikbaarheid 

Camping Oranjezon beschikt over onder andere:

 • 45 jaarplaatsen voor stacaravans
 • 47 accommodaties voor de verhuur
 • Circa 300 kampeerplaatsen
 • Draadloos Internet (tegen betaling)
 • Enkele algemene sanitairgebouwen
 • Speeltuinen
 • Campingwinkel met elke ochtend versgebakken broodjes
 • Eetcafé en frituur
 • Fiets- en bolderwagenverhuur
 • Mindervaliden sanitair
 • Kinderdouches en babybadjes
 • Complete wasserette
 • Openluchtzwembad met peuterbadje