Vier sterren familiecamping in Zeeland

Camping Oranjezon is in 1960 gesticht door de familie Pouwer, die het bedrijf nog steeds exploiteert. De missie is om samen met alle medewerkers de gasten een goede en rustige vakantie te laten beleven in deze prachtige omgeving.   

Door de ligging van onze camping middenin natuurgebied richten wij ons met name op ouderen en op gezinnen met jonge kinderen tot ca. 12 jaar. Oudere kinderen en tieners zijn welkom met hun ouders, mits zij ook een rustige vakantie aan zee voor ogen hebben. Het is dan goed om te weten dat er op en rondom de camping weinig vertier voor hen is en wij streng zijn op de rust. Rondhangen of chillen op de camping is 's avonds bijvoorbeeld niet toegestaan. Voor veel jongeren en tieners is onze camping daarom saai, en ook voor andere gasten willen wij overlast voorkomen. Overweeg dus vooraf goed of onze camping geschikt is als u met oudere kinderen op vakantie komt. Ook met reserveringen voor groepen zijn wij terughoudend. 

Bekijk beschikbaarheid

Camping met prachtig natuurgebied

De afgelopen jaren is landbouwgrond aan weerszijden van de camping omgevormd tot een natuurgebied met reliëf, dat aansluit op de natuur in de duinen en waar bijzondere plantengroei mogelijk is.

Hier houden koeien van de vlakbij gelegen biologisch-dynamische boerderij de vegetatie kort. De camping is nu aan drie zijden omsloten door natuurgebied. Dit gebied is in beheer bij Stichting Het Zeeuwse Landschap en wordt door de camping gesponsord.

Geschiedenis van de omgeving

De duinen aan de noordzijde van het eiland Walcheren zijn breed en uitgestrekt. Vanaf het eind van de 19e eeuw tot 1995 werd hier drinkwater gewonnen. Nu is het gebied alleen nog een reserve waterwingebied en is het beheer overgedragen aan de Stichting Het Zeeuwse Landschap.

In november 1944 is hevig gevochten om het eiland Walcheren, vanwege de toegang tot de belangrijke haven van Antwerpen. De zeedijken werden gebombardeerd en het grootste gedeelte van ons prachtige eiland kwam onder water te staan. Oranjezon en de omgeving bleven gelukkig droog. Na landingen in Vlissingen en Westkapelle is er een aantal dagen hard gevochten. Na ongeveer een week waren de geallieerde troepen vanuit Westkapelle en Domburg gevorderd tot in het bos aan de oostzijde van de camping. Na de oorlog zijn veel van deze bunkers en versterkingen gesloopt of door duinafslag in zee verdwenen. Jammer genoeg ook de militaire bevoorradingsspoorlijn, die vanaf Veere door de duinen van Oranjezon naar Domburg en Westkapelle liep. Die spoorlijn had in onze tijd goed kunnen dienen als “strandexpress”.